Piilolinssejä vauvasta vaariin

Piilolinssit on ikärajaton vaihtoehto, jotka antavat käyttäjälle laajemman näkökentän, helpottavat aktiiviliikkujan arkea ja mahdollistavat helpon päivityksen ulkonäköön.

- Ei niitä tunne ollenkaan.
- Aluksi vaati opettelua, mutta kun niihin tottuu, ei laseja osaa enää pitää.
- En osaa enää olla ilman, varsinkaan lenkkipolulla.
Piilolinssien antamia tuntemuksia ja mahdollisuuksia on helppo kuvailla, mutta vain piilareita pitäneiden ihmisten voidaan sanoa kokeneen pienten linssien ihmeen.
- Jos ihmisellä on ollut koko ikänsä lasit, on se aivan uudenlainen kokemus nähdä ilman kehyksiä, kertoo paikallisen optikkoliike Brilletin optikko Aija Itkonen.
- Monet kuitenkin rajaavat piilolinssit pois, sillä he kokevat, että niitä ei voi käyttää, jos on kuivat silmät tai linssien voimakkuudet ovat liian suuret suuntaan tai toiseen, lisää Itkonen.


Optikko Aija Itkonen

Tämä on Itkosen mukaan yleinen harhaluulo. Piilolinssien teknologia on kehittynyt paljon vuosien saatossa, ja Brilletin valikoimassa on vain hengittäviä, happea läpäiseviä silikonilinssejä, joilla saadaan korjattua niin hajataitteisuus kuin aikuisnäkö.
- Ne ovat erittäin silmäystävällinen vaihtoehto, jolla saadaan korjattua niin isot kuin pienet voimakkuudet. Valikoimassamme on myös moniteholinssejä, värillisiä linssejä sekä kerta- että kuukausikäyttöisiä.
Vuosien takaiset, paljon desinfiointia vaatineet pitkän vaihtovälien linssit ovat sen sijaan menneiden talvien lumia. Kuukausi- ja päiväpiilolinsseillä hygienia ja vaihtoväli saadaan paremmaksi ja niitä voi käyttää kaikenikäiset.
- Piilolinssit on ikärajaton mahdollisuus. Olitpa aikuinen, lapsi tai vanhus, varsinkin harrastusten parissa, pallopeleissä ja erinäisissä työympäristöissä piilolinssit on parempi vaihtoehto kuin kehykset. Näkökenttäsi laajenee eivätkä linssit huurru. Ne ovat myös mainio vaihtoehto juhliin.

Uudenlainen näkö

Kehykset ovat eittämättä tämän hetken trendi, tarvitsi niitä tai ei, mutta silti löytyy ihmisiä, jotka käyttävät pelkästään piilolinssejä.
- Yleensä nämä henkilöt eivät tykkää kehyksistä ja nauttivat piilareiden antamasta laajasta näkökentästä. Sitähän ne on – hyvä vaihtoehto näkemiseen, muistuttaa Itkonen.
- Harmillisinta on se, jos ihmiset eivät tiedä, että niitä voi tosiaan kokeilla kuka tahansa.
Itkosen mukaan nuorimmat ja vanhimmat ikäluokat ovat eritoten niitä, jotka harvemmin käyttävät piilolinssejä.


Nykyajan piilolinssit ovat hengittäviä silikonilinssejä, jotka käyvät kaikenikäisille.

- Vanhemmat kuvittelevat, että lapset ovat liian nuoria käyttämään niitä, mutta jos lapsella on hyvä motoriikka käsissä, ei ole mitään syytä, miksei niitä voisi kokeilla jo nuorella iällä. Vastaavasti sama toisessa päässä vanhusten ikäluokassa.
Vaihtoehtoja on maan ja taivaan väliltä ja jopa aikuisnäkö ja isot voimakkuudet saadaan korjattua.
- Minulla oli asiakkaana uudet kehykset haluava rouva, jolla oli isot miinuksen voimakkuudet. Laitoin hänelle monitehokertakäyttöiset piilolinssit, jotta hän näkisi itsensä ja kokeilemansa kehykset kunnolla peilistä. Heti piilolinssit silmään saatuaan, hän sanoi, ettei ollut ikinä voinut kuvitellakaan, että voisi nähdä ilman laseja. Rouva innostui niistä niin, että hänestä tuli piilolinssien käyttäjä.
- On mahtavaa todistaa asiakkaissa se oivallus, että piilolinsseillä voi oikeasti nähdä hyvin. Jopa paremmin kuin laseilla. Ei niitä jokapäiväiseen käyttöön tarvitse ottaa, mutta ne ovat hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa ne toimivat laseja paremmin. Siinä näkee myös itsensä aivan uudella, kehyksettömällä tavalla.

Piilolasien näköasiantuntija

Aija Itkonen on valmistunut optikoksi vuonna 1991 ja palvellut rovaniemeläisiä jo vuodesta 1995 asti Nissenillä, Silmäasemalla ja kesäkuusta 2016 lähtien Brilletissä.
- Pidän Brilletin yksilöllisestä tavasta palvella asiakkaita. Täällä asiakkaalle varataan aina runsaasti aikaa näöntutkimukseen, silmälasien valintaan ja mitoitukseen. Tykkään työskennellä yksityisessä Brilletissä, koska yrityksen toimintaa ohjaavat arvot ovat kohdallaan, kertoo tyytyväinen Aija Itkonen
Kaikkea Brilletin toimintaa ohjaavat arvot asiantuntijuus, ihmisläheisyys, eettisyys ja paikallisuus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työtä ja vapaa aikaa Pariisissa

Silmälasien ostaminen on vaikeinta mitä tiedän

Liki puolet suomalaisista kärsii kuivista silmistä. Silmätipoilla oireet helpottavat hetkeksi, mutta tipat eivät huuhdo pois oireiden syytä.