Brillet tuo silmälasimuodin Rovaniemelle


Rovaniemeläisen optikkoliike Brilletin omistajat Taina ja Pasi Hiukka kävivät elokuussa Italiassa häämatkalla. Italiassa vahvistui käsitys siitä, että mikä on muotia Roomassa, on muotia myös Rovaniemellä.
- Hyllyissä oli tuttua tavaraa. Roomassa on ihan samoja kehyksiä tarjolla kuin mitä meillä Brilletissä, kertoo Taina, jolla on kehysmuodin tieto ajan tasalla.
Tänä syksynä kevyemmät kehykset nostavat päätään ja Brilletin lanseeraama huippuvalikoima korostaa tätä tarjonnassaan. Kuumia nimiä tulevat olemaan Andy Wolf, Lafont, Tag Heuer ja Lindberg, joita saa Rovaniemellä yksinoikeudella vain Brilletistä.
Andy Wolf tarjoaa särmikkään klassista itävaltalaista muotoilua, jossa yhdistyvät hyvä istuvuus ja käsintehty jälki.
- Tämä on mallisto, joka sopii lappilaisiin kasvoihin, sanoo Taina, joka on oppinut tunnistamaan työssään kasvonpiirteisiin sopivat kehykset.
Feminiinisempää muotoilua löytyy Lafontista ja maskuliinisempaa jo ennestään kellomuotoilusta tutusta Tag Heuerista. Jälkimmäinen on miehille suunnattu tyylikäs, mutta persoonallinen kokoelma ja Lafont naisille tarkoitettu ranskalainen mallisto, jossa korostuvat naisellisuus ja näyttävyys.
- Lafont on hauska kokoelma, jossa pienillä kikoilla on haettu mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Laatu maailmanluokkaa

Brilletin kulmakivenä on tarjota asiakkaille paitsi muodikkaita ja persoonallisia kehyksiä, myös laadukkaita sellaisia.
- Asiakkaille ei myydä huonolaatuista tavaraa. Meiltä ei sellaista edes löydy valikoimasta, sillä haluamme, että kehys näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä, toteaa Taina, joka tekee laatutarkastuksen jokaista mallistoa tilatessaan.
Muokattavuus ja istuvuus ovat myös tärkeitä kriteereitä, josta Lindbergin mallisto on oiva esimerkki. Tanskalainen malli tuo markkinoille yksilöllisyyttä, kevyttä linjaa ja paljon värivaihtoehtoja.


Lindberg silmälasi muoti
Syksyn kehysmuoti on raikkaan kevyttä ja värikästä.

- Lindbergin kehykset tehdään mittatilaustyönä. Etuosia ja aisoja löytyy useissa eri väreissä. Näitä yhdistelemällä syntyy lukuisia erilaisia kehyksiä. Yksilöllistä lopputulosta korostamaan niihin voi kaiverruttaa vaikka oman nimen, kertoo Taina, joka kehuu lappilaisten ennakkoluulottomuutta ja luottoa Brilletin ammattilaisiin.
- Muutaman kerran ovesta on tullut sisään asiakas, joka on halunnut isot paksusankaiset kehykset. Kerroimme, että kehysmuoti on menossa kevyempään suuntaan ja kehotimme rohkeasti kokeilemaan monenlaisia ennen päätöstä. Asiakas lähti liikkeestä kevyempien sankojen kanssa ja on kiitellyt meitä siitä myös jälkikäteen.
Silmälasimuoti ei muutukaan silmänräpäyksessä.
- Väreihin ja muotoihin totutaan pikkuhiljaa, mutta meille on tärkeää monipuolisen malliston tarjoaminen, jotta asiakas löytää etsimänsä. Pienenä toimijana pystymme reagoimaan nopeasti kehysmaailman muutoksiin ja uudistamme valikoimaa sitä mukaa. Ei tarvitse lähteä Helsinkiin kehyksiä etsimään. Päinvastoin, meillä käy usein etelästä asiakkaita, kertoo Taina.
- Kun aloitimme 2013, olivat pyöreät kehykset tulossa muotiin, mutta vasta nyt on niiden kuumin trendikausi.
Syksyn kuumin kysymys kuuluukin: mikä on muotia tänä syksynä?
- Ovaalinmuotoiset kehykset. Ysärimuoto tekee comebackin.

Uutta vahvistusta riveihin

Brillet vahvisti loppukesästä asiantuntijakaartiaan optikko Aija Itkosella ja silmätautien erikoislääkäri Satu Alapurasella, joilla on yhteensä yli 35 vuoden kokemus alalta.
Syksyllä lanseerattavan huippuvalikoiman alla Brilletille on tärkeää tarjota mahdollisimman joustavaa asiakaspalvelua ja vinkkejä sekä lasien valitsemiseen, että näön ja silmän terveyden asiantuntevaan tutkimiseen..
Rovaniemi-viikolla Likiliike-yritys nro 2, Brillet tarjoaa myös jotain aivan uutta. Meikkitaiteilija Hanna Loutesalmi on 6.9. liikkeen tiloissa kertomassa meikkivinkkejä silmälasien käyttäjille ajanvarauksella.
Loutesalmi neuvoo myös sopivien kehysten valitsemisesta. Paikan päälle saa tulla yksin tai vaikka kaverin kanssa, mutta ajan varaaminen etukäteen soittamalla Brillettiin kannattaa, jottei ainutlaatuinen tilaisuus mene ohi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työtä ja vapaa aikaa Pariisissa

Silmälasien ostaminen on vaikeinta mitä tiedän

Liki puolet suomalaisista kärsii kuivista silmistä. Silmätipoilla oireet helpottavat hetkeksi, mutta tipat eivät huuhdo pois oireiden syytä.