Aidosti perusteellisessa optikon näöntutkimuksessa selvitetään myös silmäsairausriski

Brilletin optikot Taina Kangas ja Pasi Hiukka ovat viimeisen puolen vuoden aikana lähettäneet TARKKA-näöntutkimuksen perusteella silmälääkäri Hannele Typön tutkimukseen 48 asiakasta. Hannele on tutkimuksensa perusteella diagnosoinut näistä tapauksista 15 glaukoomaa, 7 harmaakaihia ja 8 silmänpohjan rappeumaa sairastavaa.


Optikko näöntutkimus
Oikeaan näöntutkimukseen kuuluu aina myös silmien mikroskopointi

Sairauden toteaminen on aina ikävä asia, mutta silmäsairauksien varhainen toteaminen on ensiarvoisen tärkeää niiden hoidon kannalta. Esimerkiksi glaukooma on alkuvaiheessa täysin oireeton, erittäin salakavala silmäsairaus. Taudin aiheuttamia näkökenttäpuutoksia potilaan on lähes mahdotonta havaita glaukooman alkuvaiheessa. Kun näkökenttä puutokset ovat niin laajoja, että potilas huomaa ne itse, on tauti kehittynyt jo pitkälle. Hoitamattomana glaukooma vähitellen kaventaa näkökenttää johtaen lopulta sokeuteen. Syntyneitä puutoksia ei jälkikäteen voida korjata mitenkään, joten tauti olisi todettava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja hoito aloitettava mieluummin jo ennen kuin näkökentässä on minkäänlaisia vaurioita.


Glaukooma
Hoitamaton glaukooma kaventaa näkökenttää

Glaukooma-riskin seulonnassa pitää tehdä perusteellinen anamneesi (sukuriski, yleissairaudet, lääkitykset, ikä), silmänpaineen mittaus, silmänpohjassa olevan näköhermonpään tutkiminen ja silmänpohjan kuvaus. Näiden tutkimusten perusteella voidaan selvittää tutkittavan glaukooma-riski. Jos asiakkaalla todetaan olevan riski sairastaa glaukoomaa, hänet lähetetään silmälääkärin jatkotutkimuksiin. Diagnoosin mahdollisesta silmäsairaudesta tekee aina silmälääkäri.
Brilletin TARKKA-näöntutkimus sisältää 15 askelta täydelliseen näkemiseen ja siinä tehdään aina perusteellisen näöntutkimuksen lisäksi perinpohjainen silmän terveyden tutkimus.
TARKKA-näöntutkimukseen sisältyy aina seuraavat askeleet:
  1. Perusteellinen anamneesi sekä oire- että tarvekartoitus
  2. Autorefraktometri-tutkimus
  3. Perusteellinen taittovirheen määrittäminen
  4. Yhteisnäön tutkiminen
  5. Akkommodaatiotasapainotus
  6. Karsastuksen tutkiminen
  7. Lähinäön tutkiminen
  8. Työhön ja harrastuksiin soveltuvien voimakkuuksien määrittäminen
  9. Tarvittavien silmälasivoimakkuuksien demonstrointi
  10. Silmänpaineen mittaus
  11. Silmän mikroskooppinen tutkimus
  12. Piilolasitutkimus ja piilolasien sovittaminen (tarvittaessa)
  13. Silmänpohjakuvaus
  14. Suositus eri tilanteisiin soveltuvista yksilöllisistä näönkorjausvaihtoehdoista
  15. Silmä- ja piilolasiresepti sekä ohjeet silmälasien käytöstä ja näkemisen hoidosta sekä seuraavasta tutkimusajankohdasta
TARKKA-näöntutkimuksen lisäksi Brilletissä on mahdollista tutkia näkö myös uudella Ocusweep-näöntutkimusjärjestelmällä. Sen avulla saadaan tietoa koko näköjärjestelmän toiminnasta: silmän näkökyvystä, aivojen näkötiedon käsittelyn tehokkuudesta sekä silmien liikkeiden täsmällisyydestä.

Ocusweep -näöntutkimusjärjestelmä on nopea ja luotettava työkalu monien silmäsairauksien hoitotarpeen arviointiin ja hoidon seurantaan (mm. kaihi, glaukooma, silmänpohjan rappeuma), työnäön ja näköperusteisen toimintakyvyn arviointiin sekä tarkkoihin ajonäkötestauksiin. Lisätietoa Ocusweep-näöntutkimusjärjestelmästä löydät www.ocusweep.comKysy lisää Ocusweep-tutkimuksista Brilletistä!



Ocusweep - näöntutkimus
Ocusweep-näöntutkimusjärjestelmä on suomalainen innovaatio

Varaa aika TARKKA-näöntutkimukseen Aijalle, Tainalle tai Pasille www.brillet.fi tai 0400 448 922.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parhaimmillaan silmälasit voivat olla kuin koruja, karkkeja tai koristeita

Värianalyysilla oikeaa väriä elämään. Katso, kuinka Tuija löysi oikean värivuodenajan

Silmälasien ostaminen on vaikeinta mitä tiedän